محل تبلیغات شما

 به طور کلی حوزه انجام ممیزی انرژی برای یک کارخانه را می توان به دو بخش مستقل تقسیم بندی نمود :

  1. ممیزی انرژی در ساختمان و تاسیسات گرمایشی و سرمایشی کارخانه

  2. ممیزی انرژی در فرآیند و پروسه تولید و تجهیزات وادوات مورد استفاده در خطوط تولید

 

برای انجام ممیزی انرژی به طور کلی محققان و متخصصین مراحل مختلفی را پیشنهاد داده و تلاش      نموده اند تا یک ساختار و الگوریتم مشخص برای این موضوع ارائه نمایند. بدیهی است به دلیل تکثر و وجود فرآیندها و روش و تجهیزات گوناگون در سطح صنایع نمی توان راهکار واحدی برای همه ارائه نمود و نیاز به مطالعه موردی هر واحد صنعتی می باشد.

در حالت عمومی می توان ممیزی انرژی را در سه مرحله به انجام رساند.

  1. مرحله پیش ممیزی یا Walk through Audit

  2. مرحله ممیزی کوتاه مدت یا Short Term Audit

  3. مرحله ممیزی جامع یا Total Energy Audit

در مرحله اول با یک بازرسی چشمی (Visual Audit)  نقاط هدررفت انرژی که به وضوح قابل دیدن و ملموس می باشد را ملاحظه و در صورت نیاز راهکارهای مقدماتی را پیشنهاد می گردد.

نکته حائز اهمیت دیگر دریک پروسه ممیزی انرژی سطح همکاری مدیران و کارشناسان شرکت ممیزی انرژی شونده است. مسلماً در حین ممیزی انرژی همکاری در ارائه اطلاعات و مشخصات فنی تجهیزات و کاتالوگ و سایر داده های لازم و اجازه بازدید آزادانه به ممیزین از خطوط تولید از جایگاه ویژه ای برخوردار است. و توجه به این موضوع که ممیزین در طول انجام ممیزی انرژی، به عنوان بخشی از همکاران شرکت ممیزی شونده محسوب شده و هدف ایشان بهبود کارایی در حوزه انرژی کارخانه می باشد نیز دارای اهمیت ویژه ای است.

از دیگر سو، هیچ پروژه ممیزی انرژی به صرف مطالعه، اندازه گیری و برداشت اطلاعات و مدلسازی        نمی تواند به موفقیت و سرانجام مطلوب رهنمون گردد.

ممیزی انرژی خود یک فرآیند است که بخشی از آن توسط ممیزین انجام می پذیرد. ممیزین در پایان فرآیند ممیزی راهکارهای صرفه جویی و بهینه سازی انرژی در کارخانه را اولویت بندی نموده و در اختیار مدیران ارشد سازمان قرار می دهند. آنچه به عنوان نقش پررنگ مدیران در هر صنعتی مطرح می گردد، اراده ایشان برای پیاده سازی راهکارهای منتخب می باشد که اصلی ترین نقش را در کاهش مصرف برق و گاز و انرژی کارخانه خواهد داشت.

در مرحله بعد از پیاده سازی راهکارهای منتخب، آنچه که می تواند در تثبیت این راهکارها و اطمینان از صحت کاهش مصرف انرژی کارخانه و بهینه سازی آن ما را مطمئن سازد، پیاده سازی یک سیستم مدیریت انرژی در کارخانه است. بر اساس قانون برنامه چهارم توسعه تمامی کارخانجاتی که مصرف سالیانه آنها بالای 5000 مترمکعب در می باشد مکلفند نسبت به راه اندازی واحد مدیریت انرژی اقدام نمایند. لیکن در کارخانجات کوچکتر از نظر مصرف انرژی این موضوع می تواند به انتخاب و انتصاب یک مدیر انرژی کاهش یابد. ابزار مدیر انرژی در مدیریت سیستم انرژی، استانداردهای مرتبط با این موضوع است. در کشورهای مختلف جهان استانداردهای گوناگونی برای مدیریت انرژی وجود دارد، که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد.

 

ANSI/MSE 2000:2005سیستم مدیریت انرژی (آمریکا)

ISO 50001:2011 استاندارد بین المللی مدیریت انرژی
2005/32/ECراهنمای  طراحی محصولات مصرف کننده انرژی (اروپا)
2006/32/ECراهنمای طراحی محصولات مصرف کننده انرژی (اروپا) .
DS 2403:2001مشخصات سیستم مدیریت انرژی (دانمارک)
SS 627750:2003مختصات سیستم مدیریت انرژی (سوئد)
VDI 4602قوانین فنی سیستم مدیریت انرژی (آلمان) .
BP X30-120:2006مرجع عرضه یابی انرژی در صنایع (فرانسه)

 

یکی از برترین و جامع ترین استانداردهایی که در این زمینه ارائه شده است استاندارد  ISO50001:2011که استاندارد مدیریت انرژی در اتحادیه اروپا می باشد. به دلیل شباهت و ساختار مشترک این استاندارد با سری استانداردهای ISO9001 و ISO14001  این استاندارد از محبوبیت و کارایی بالایی برخوردار بوده و پیاده سازی با کمترین هزینه و تغییرات  در سازمان هایی که استانداردهای فوق را پیاده سازی نموده اند امکان پذیر می باشد.

 

 

http://www.shaygangroup.com/   Tel: 88015669 - 88015079

شرح فعالیتها و چگونگی استقرار سیستم

هدف از استقرار سیستم مدیریت انرژی

معرفی استاندارد BS EN 16001:2009

انرژی ,ممیزی ,مدیریت ,سازی ,یک ,مصرف ,ممیزی انرژی ,مدیریت انرژی ,انرژی در ,می باشد ,پیاده سازی ,سیستم مدیریت انرژی ,کننده انرژی اروپا ,مصرف کننده انرژی ,انجام ممیزی انرژی

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

TechNews | تک نیوز